Gyurmázás a szebb írásért

A diszgráfiás gyermekek kézügyességét nagyon jól lehet gyurmázással fejleszteni. Ma egy egyszerű figura elkészítésének módjáról olvashatsz.

Készítsetek otthon só-liszt gyurmát.

Íme a recept:

3 csésze liszt

2 csésze só

1 ¼ csésze langyos víz

Keverd össze a lisztet a sóval, majd hozzáöntve a vizet, gyúrd össze. Hagyd pihenni 15 percig, majd újra gyúrd át. Ha túl lazának érzed, akkor rakj még hozzá egy kis lisztet. Ha pedig túl száraz, akkor vizes kézzel gyúrd át, de ne önts hozzá vizet!

Malacka

1.) Vegyél ki egy kis adag gyurmát a tálból, ted folpackra (vagy nylon zacskóba, hogy ne száradjon meg). A maradék gyurmához pedig tegyél piros temperát - így lesz rózsaszín.

2.) Készíts golyókat - gömbölyítéssel ( rózsaszínből: 1 nagyot, 1 közepeset, 4 kisebbet ; fehérből: két kicsi golyót)

3.) A legnagyobb golyó egyik oldalát kissé lapítsd el - ez lesz a malac teste

4.) A közepes méretű golyót illeszd a testhez - ez lesz a feje

5.) Két kisméretű golyót lapíts el (kör formája legyen), majd illeszd a fejre - ezek lesznek a fülek:

6.) Egy kisméretű golyót kissé ellapítva, majd két vonalkát belenyomva (fogpiszkálóval, számolópálcával) elkészítheted az orrát:

7.) Az utolsó rózsaszín golyócskából sodrással elkészíthetitek a farkincát:

8.) A fehér golyócskákat illeszd a malacka fejére és egy fekete filctollal rajzold be a szemgolyót:

Vidám "malackészítést" kívánok!

 

Jobb iskolai eredmények öt hét alatt!

Fejleszd gyermeked tanulási képességét gyorsan, és már most júniusban látni fogod az eredményeket a bizonyítványban!


Blog

Cikkek és érdekességek a képességfejlesztésről és a gyereknevelésről


Blogajánló

Speciális nyelvi zavar

Gyakran tapasztalom, hogy a problémás tanulókat gyakran túl hamar rossz tanulónak könyvelik el, pedig lehet, hogy a dolog hátterében a beszédfejlődést érintő zavarok állnak. Ma arról olvashatsz, hogy mi áll a beszédfejlődés problémáinak hátterében.

Gyurmázás a szebb írásért

A diszgráfiás gyermekek kézügyességét nagyon jól lehet gyurmázással fejleszteni. Ma egy egyszerű figura elkészítésének módjáról olvashatsz.

Játszani is engedd...

Mit teszel, ha gyermekednek a foci az erős oldala? Beíratod egy balettiskolába? Ha szépen énekel, akkor trombitát veszel neki? És amikor felfedezed, hogy gyermeked remek novellákat ír, akkor számítógép programozót kezdesz nevelni belőle?

A diszlexia érzelmi oldala

A diszlexia nem csupán gyermeked olvasási, írási képességét és általában a tanulás minőségét befolyásolja, hanem hatással van gyermeked lelki egészségére is. Valójában az érzelmi következmények sokkal hosszabb távon hatnak, és jóval nagyobb problémát

Kitüntetett figyelem

A gyermeknevelés egyik legidőigényesebb része a figyelem. Sokszor éppen akkor van gyermekünknek a legnagyobb szüksége a figyelemre, amikor egyáltalán „nem alkalmas”, amikor minden porcikánk tiltakozik ellene, amikor fáradtak vagyunk, vagy ezer más


Eszed tokja.hu
Varázsbetű-Bodzavár együttműködés